Kuran-ı Kerim Okuma/ Tecvitli Okuma 2

  • 0.0
  • (No reviews)

Description

   Bu kursumuz da Kur'an-ı Kerim'de ki harflerimiz vardır. Bu harflerin harekelerle okunuşlarını ve yazılışlarını öğrenmekteyiz.

   İnce ve kalın sesli harfleri göreceğiz. Med harflerinin: Elif, Ya, Vav harflerinin üstün mü yoksa esre harekeli mi uzatılması gerektiğini, kaç elif miktarı uzatmamız gerektiğini görüyoruz. Elif harfinin kaç türde yazıldığını ve zamirlerin özel bir okunuşlarının olduğunu göreceğiz. Harflerin Elif Lam takısı vardır. Bazı harflere göre başlayan kelimelerin başına elif lam takısı gelip, gelmemesine göre okunup ve okunmaması konusunda değişiklik göstermektedir. 

    Mesela Huruf-ı Mukattaa'nın Kur'an-ı Kerim'de bir veya birkaç harfin birleşmesiyle oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Huruf-ı Mukattaa'nı özel bir okunuşu bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de kullanılan harfleri okurken hata yapmamamız için secavend-durak işaretlerini bilmemiz gerekmektedir.

    Kur'an-ı Kerim'de uzatma harflerinin nasıl okunulacağını da göreceğiz. Bitişik uzatma ve ayrık uzatmayı nasıl okumamız gerektiğini, kaç elif miktarı uzatmamız gerektiğini göreceğiz. İhfa genizde gizlemek olarak görülürken, İzhar açıkça okumak demektir. İhfa harfleri 15 tane olmak üzereyken, İzhar harfleri 6 tanedir. Kur'an-ı Kerim'i manasıyla okuyabilmemiz için Elif-ba ve Tecvid'i öğrenmeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde Kur'an-ı Kerim'in manasını bozacak hatalar yapabiliriz.

    KOMEK 2004 yılında kurularak, 3 ayrı merkezde açılan kurslarla yılda 1500 kişiye mesleki eğitim vermiştir.

    Bir halk üniversitesi olarak istihdama katkıda bulunan, sanatkâr yetiştiren, kursiyerin kişisel gelişimini sağlayan, bunları yaparken de şehrin sosyal hayatına katkı yapan kurslarımız, kurulduğu günden bu yana 474 Branşta eğitim verdi, 1 milyona yakın insanımızın yararlandığı, binlerce kursiyerimiz yeni bir meslek sahibi oldu.

Course Info

Created by KOMEK KONYA
1 hour on-demand video
18 lectures
116+ students enrolled
0.0 rating from 0+ reviews
Turkish language
Created on June 29, 2022

Ad

Frequently Asked Questions

  • How long is a coupon valid?

    Coupons are issued by instructors to promote their courses, gain traction and reach momentum. The instructor can choose to emit discounted (ex: $11.99 coupon) or 100% off coupon (you pay nothing). Each coupon becomes expired when emitted quota is over (1000 enrollments) OR expiration date has been reach (5 days).

  • What is this "1000 enrollments" from Udemy?
  • Could you please help me to find a coupon for this course?
  • What is exactly your relationship with Udemy?

© INFOGNU - 2024