Çocuklar İçin Microsoft Small Basic ile Kodlama

  • 5.0
  • (3+ reviews)

Description

Small Basic, öğrencilerin blok tabanlı kodlamadan metin tabanlı kodlamaya geçişine yardımcı olmak için özel olarak oluşturulmuş bir programlama dilidir. Small Basic, kod bloklarıyla değil de,Java,Python,C vb. programlama dilleri gibi metin tabanlıdır. Metin tabanlı dillerin temel öğelerini etkili bir şekilde öğreterek, çok iyi bir yazılım altyapısı oluşturur. Bunun yanında Small Basic öğrendikten sonra Java, C# vb. programlama dillerini daha kolay öğrenebilir. Small Basic kullanarak Lego Mindstorm, Raspberry Pi, Arduino ve daha fazlası için uygulamalar da oluşturabilirsiniz.

Small Basic, programlamayı yeni başlayanlar için son derece kolay, anlaşılır ve eğlenceli hale getirmek üzere tasarlanmış olan bir programlama dilidir. Small Basic, normalde çocukların programlamayı eğlenceli bir şekilde öğrenmesi için kurulmuştur ancak programlamaya yeni başlayanlarda small basic ile programlamaya başlayabillir.

Small Basic kapsamında öğreneceğiniz her türlü yazılım bilgi ve becerisi aynı zamanda diğer programlama dilleri için bir temel oluşturmanızı sağlayacaktır. Aslında bu programlama dilini öğrenmemizin sebebi sadece Small Basic’i öğrenmek değil temel programlama bilgi ve becerisini kavratmaktır. Burada kazanan programlama alt yapısı ile C# , C++ , Java,Python gibi popüler ve gelişmiş programlama dillerinde ilerlemek daha kolay olacaktır.

Small Basic programının bilgisayarımıza indirip kurmak ise son derece basittir. Kendi web sitesi üzerinden bilgisayarımıza indirip bilgisayarımızdan kodlama yapabiliriz ya da kendi web sitesi üzerinden de bilgisayarımıza indirmeden online olarak kodlarımızı yazabiliriz. Arayüzü ise oldukça basittir ve yeni başlayanlar için birçok yönlendirme ve kolaylıklar vardır. Örneğin bir kod yazmak istediğinizde hemen o kodun kendisi ile birlikte kullanabileceğiniz diğer kodlara sizi yönlendirerek yazacağınız koda hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Bu da kodlama yaparken size hem kolaylık sağlayacak hem de öğrenmenizi hızlandıracaktır.


Course Info

Created by Onur Yaman
1 hour on-demand video
12 lectures
189+ students enrolled
5.0 rating from 3+ reviews
Turkish language
Created on February 01, 2023
Category: Development
Subcategory: Programming Languages

Ad

Frequently Asked Questions

  • How long is a coupon valid?

    Coupons are issued by instructors to promote their courses, gain traction and reach momentum. The instructor can choose to emit discounted (ex: $11.99 coupon) or 100% off coupon (you pay nothing). Each coupon becomes expired when emitted quota is over (1000 enrollments) OR expiration date has been reach (5 days).

  • What is this "1000 enrollments" from Udemy?
  • Could you please help me to find a coupon for this course?
  • What is exactly your relationship with Udemy?

© INFOGNU - 2024